Ny tattoo – hva nå?

Etterbehandling av tatoveringer er ekstremt viktig.

Med riktig behandling kan du i stor grad påvirke hvor komfortabel perioden for helingen skal være og hvor vakker din tatovering vil bli til slutt. Ja, det er faktisk mye opp til deg hvor fin den vil bli, og hvor fin den vil holde seg på lenger sikt.

Slik sikrer du et godt resultat.

Hvis du nettopp har fått ny tatovering, må du ikke tro at prosessen er over. Det er fort gjort å tenke at nå er jobben gjort, så nå er det bare å vente til såret har grodd. Ja, for det er nemlig et ganske stort sår du har påført huden din. Heldigvis  har fler og fler tatovører blitt flinke til å gi gode råd omkring hvordan du skal behandle den ferske tatoveringen din, men det er også mange som ikke er det.

Det finnes mange eksempler på folk som har fått problemer i helingsprosessen og som går tilbake til tatovøren sin for å klage, men vet du hva?

Det er faktisk slik at fra det sekundet du trår ut av studioet så er det fullt og helt opp til deg selv å sørge for at din tatovering gror som den skal. Og uten riktig etterbehandling risikerer du ikke bare en ubehagelig periode med høy risiko for infeksjon. Dårlig etterbehandling vil også kunne resultere i at sluttresultatet blir langt dårligere enn det kunne blitt. 

For at tatoveringen skal se bra ut så lenge som mulig, anbefaler vi deg å vise litt ekstra kjærlighet for ditt nye kunstverk.

Husk at en fersk tatovering er å anse som et sår. Et sår som må behandles skånsomt for å kunne gro på en en så komfortabel og skånsom måte som mulig. Det er viktig å unngå infeksjoner og tykke skorper som kan sprekke opp osv.

Både betennelse og sprukne- og/eller avrevne skorper kan resultere i at arrvev dannes i huden, som igjen vil kunne påvirke resultatet i negativ retning. I verste fall kan du faktisk ødelegge tatoveringen ved å ikke ta denne perioden og riktig etterbehandling på alvor. De aller fleste profesjonelle tatovører vil fortelle deg akkurat det samme.

Det finnes ulike produkter å få kjøpt som skal hjelpe til med en bedre helingsprosess. Veldig mange av produktene er laget for helt andre formål, men vil kunne fungere helt greit også til tatoveringer. Nå har det imidlertid kommet produkter på markedet som er utviklet for den spesifikke oppgaven, nemlig å hele hud som har vært gjennom den relativt røffe behandlingen det er å tatovere seg. Man må ikke glemme at man faktisk har påført huden et traume, selv om det man ser er flotte «tegninger». Under den såre overflaten er det mange hudceller som har fått skikkelig juling og som trenger riktig behandling for å bygge seg opp igjen.

Her kan du kjøpe produktene du trenger for en vellykket etterbehandling

 

HUSK: 

Bruk tid på- og vis omsorg for kunstverket du har fått på kroppen,

det vil lønne seg både for resultatet også i årene som kommer.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *