Kan jeg dusje med ny tatovering?

Det er mange som tror at man ikke kan dusje på mange dager etter man har tatt ny tatovering, men sånn er det ikke. Dusjing er fullt mulig så lenge du tar visse forholdsregler. Bading derimot bør unngås uansett om det er snakk om å bade i ferskvann, saltvann, svømmebasseng eller badekar, pga bakterier og økt mulighet for infeksjon.

Først og fremst er det viktig å huske på at en fersk tatovering må sees på som et vanlig sår, og at det må behandles deretter. Egentlig består den ferske tatoveringen av veldig veldig mange små sår, ettersom tatoveringsnålen har stukket tusenvis av små huller i huden. På lik linje med andre overflatesår i huden vil det kunne medføre en del ubehag ved å skulle ta seg en dusj. Derfor er det viktig at du ikke bare stuper inn i dusjen og “gjør som du pleier”.

SLIK GJØR DU

tattoo shower
org.foto IG: @chanelsaintgrace
 • Legg frem et helt rent håndkle
 • Vask hendene grundig før du går i dusjen (gjerne også antibac)
 • Kontroller at temperaturen ikke er for varm (helst lunkent)
 • Unngå sterke vannstråler direkte på tatoveringen
 • Bruk en ph-nøytral vask som ikke inneholder såpe, alkohol etc
 • Unngå å få sjampo og annen dusjsåpe på tatoveringen
 • Avslutt dusjen med å dusje tatoveringen med kaldt vann, dette vil være med på å lukke porene og gjøre såret mindre mottakelig for uhumskheter.
 • Tørk tatoveringen veldig forsiktig med en myk klut eller mykt tørkepapir som ikke loer, og unngå for all del å gni eller skrubbe tatoveringen
 • Bruk en god krem for er ment for etterbehandling av tatoveringer

TATOVØRENS RÅD

De aller fleste tatovører vil komme med sine råd om hva du bør gjøre, basert på sin egen kompetanse og erfaring. Det er også andre elementer som påvirker rådene du får. Det kan nemlig være forskjell som avhenger av ting som tatoveringens størrelse, tatoveringens kompleksitet, metoden tatovøren har brukt osv. Det vil derfor være slik at ulike tatovører gir ulike råd, uten at det ene eller det andre er riktig for enhver situasjon og enhver tatovering.

Når det er sagt så finnes det også noen få som ikke oppdaterer seg på moderne sårbehandling og etterbehandling, så det kan være lurt å søke tilleggsinformasjon.

MODERNE ETTERBEHANDLING

Det har blitt mer og mer vanlig å bruke beskyttelsesfilm direkte på tatoveringen når den er ferdig. De beste av disse filmene gjør at du får “ett ekstra hudlag” over tatoveringen, noe som gjør det helt uproblematisk å ta en dusj uten at du behøver å tenke på så mye annet enn riktig temperatur og dusjingens varighet. Spør gjerne din tatovør om å bruke beskyttelsesfilm, mange av dem kaller det «second skin».

Vi anbefaler naturligvis TattooMed® protection film.

Lykke til med din nye tatovering!

Anbefalte produkter i innlegget:

2 thoughts on “Kan jeg dusje med ny tatovering?”

  1. Hei Mina – Så lenge alt ser bra ut under filmen, så kan du fint la den sitte på i flere dager. Vår anbefaling er fra 2-3 dager og ikke over 5 dager. Så lenge alt ser bra ut under filmen så er det ingen grunn til å skifte den ut. Dette vil bare øke risikoen for infeksjon. Det er veldig viktig at huden og tatoveringen rengjøres grundig før filmen settes på, og at man ikke tar på filmens underside da det skal være et helt rent. Det skal heller ikke smøres noe på huden før filmen settes på. Bruk av produkter for etterbehandling, Cleansing Gel og After Tattoo, starter man med umiddelbart etter at filmen er tatt av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *