Hvilken solkrem bør jeg velge til tatovert hud?

Utvalget av solkremer har etterhvert blitt enormt stort, og det kan derfor være vanskelig å vite hva man skal velge. Det korte svaret er at enhver solkrem vil være bedre enn ingen solkrem.

De fleste solkremene man finner i butikkhyllene i dagligvarehandel har et kjemiske solfilter som vil redusere eller blokkere UV stråler og således beskytte huden mot forbrenning. Noen solkremer inneholder også mineraler som skaper et fysisk solfilter. Dette anbefales av mange dermatologer og da særlig de med en solbeskyttelsesfaktor som er høyere enn 30 (spf30)

Noen solkremer kombinerer kjemisk og fysisk solfilter for å gi så god beskyttelse som mulig, og i mange tilfeller er det å foretrekke for å beskytte huden mot forbrenning og tatoveringen mot “fading” eller andre skader. 

Det er selvsagt individuelle forskjeller på hvor mye sol ulike hudtyper tåler og hvor høy solfaktor man bør bruke. Det vil også kunne ha noe å si hvor mye pigment man har i huden, altså hvor brun man er. Men, en tommelfingerregel er at solfaktoren aldri kan bli for høy, når det kommer til beskyttelse.

Vi anbefaler solkremene fra TattooMed – da disse har et kjemisk/fysisk filter og er utviklet spesielt for å ta vare på tatovert hud. Solkremene fungerer også utmerket til hud uten tatoveringer.

Smøretips: Husk å sjekke din solkrem for vannfasthet, og smør uansett flere ganger gjennom en hel dag i solen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *