Kan jeg sole meg med tatovering?

Flere enn noen gang skaffer seg tatoveringer og velger å bruke en god slump med penger på dette. Uansett om tatoveringen har en helt spesiell betydning eller om den er tenkt som et personlig kunstverk, så vil det for de aller fleste være viktig å bevare farger, skarpe kanter og tydelige linjer så godt som mulig. Spørsmålet er da hvordan solen vil kunne påvirke din tatovering.

Helt ferske tatoveringer må betraktes som åpne sår og bør ikke under noen omstendigheter utsettes for direkte sollys. Blir en fersk tatovering eksponert for direkt sterk sol vil den kunne få solskader. Når solskaden først har oppstått, vil tatoveringen kunne få forlenget helingsprosess, og i tillegg kan farger og linjer være påvirket og skadet. Solens UV-stråler kan være skadelig både for huden og tatoveringen din.

Les mer om solens bleking av tatovering som følge av UV-stråler HER

«Bestem deg like godt med en gang for at du aldri skal droppe solkremen, det vil både huden og tatoveringen takke deg for i det lange løp»

Når tatoveringen har grodd (2-3 uker) vil den tåle mer, men fortsatt være sårbar for direkte sol i lang tid (flere måneder). Det beste er å ikke eksponere den for sol i det hele tatt de første månedene, men hvis du likevel velger å gjøre det bør du sørge for å bruke solkrem med ekstra høy solfaktor. Bruk av solkrem med høy solfaktor er egentlig å anbefale for all fremtid, både for å beskytte huden og tatoveringen mot solskader.

Hvor høy solfaktor man skal bruke avhenger av hudtype, men er du i tvil så velger du den høyeste solfaktoren du får tak i. I tillegg til at solkremene har ulik solfaktor, skiller man også på ulike typer filter. Solkremer finnes med kjemisk filter, fysisk filter eller en kombinasjon av disse.

Så hvilken solkrem bør du velge? 

Les mer om ulike solkremer HER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *